Osumnjičenom za krađu u hramu određene mjere nadzora

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, ove mjere Beriši su izrečene zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva

7256 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Sudija za istrage Osnovnog suda u Beranama Dragan Dašić odredio je mjere nadzora Ramadanu Beriši (28), zbog sumnje da je učinio krivično djelo teška krađa na štetu hrama Svetog Simeona Mirotočivog u tom gradu.

Mjere nadzora, po predlogu ODT, podrazumijevaju zabranu napuštanja stana i obavezu povremenog javljanja određenom državnom organu, odnosno Upravi policije CB Berane.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, ove mjere Beriši su izrečene zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Vijestima je nezvanično rečeno da Beriši pritvor nije mogao biti određen zbog štrajka advokata.

Beriša je tokom proteklog vikenda iz hrama Svetog Simeona Mirotočivog u izgradnji u centru Berana ukrao veliku količinu predmeta od bronze.

Nakon što ga je beranska kriminalistička policija otkrila, on je uhvaćen nadomak Podgorice u pokušaju da taksijem jedne taksi firme iz Berana tamo prebaci dio predmeta i preproda.

Uprava policije je danas saopštila da su svi ukradeni bronzani predmeti pronađeni u halama stare fabrike celuloze i papira i vraćeni vlasnicima.

Bonus video: