Šest osoba saslušano zbog napada na policajce

Po dolasku pripadnika Uprave policije više gostiju je, prema njihovim riječima, izrazilo negodovanje zbog aktivnosti komunalne policije, a tokom provjere je došlo do napada na policijske službenike

14125 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Šest osoba saslušano je zbog sinoćnjeg napada na policijske službenike, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, podgorička policija je sinoć asistirala Komunalnoj koja je vršila kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Po dolasku pripadnika Uprave policije više gostiju je, prema njihovim riječima, izrazilo negodovanje zbog aktivnosti komunalne policije, a tokom provjere je došlo do napada na policijske službenike, pa je sa lica mjesta dovedeno i saslušano šest osoba.

"O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom koji je naložio da se slobode liši V.M (39), vlasnik kontrolisanog ugostiteljskog objekta zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskih službenika. Takođe, slobode je lišen T.E. (38) zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti na štetu policijskih službenika. M.N (28) je lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje policijskih službenika u vršenju službene dužnosti)", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Protiv ostala tri lica su podnešeni prekršajni nalozi za prekršaj iz oblasti Zakona o ličnoj karti, nakon čega su isti pušteni iz policije.

"U toku sprovođenja ove službene radnje na lice mjesta od strane policijskih službenika primjenjena su policijska ovlašćenja kao i sredstva prinude. U ovom događaju jedan policijski službenik zadobio laku tjelesnu povredu – povreda ruke, dok navodi pojedinih medija, da su policijski službenici bili povrijeđeni i da su im u takvom stanju građani pomagali, nijesu tačni", saopštili su iz UP.

Bonus video: