Vrijeđali zaposlene u RTV Cetinje jer nijesu ispratili službu CPC?

"Č.K. i B.C. iz Cetinja oko 9.20 časova, neovlašćeno su ušli u prostorije RTV Cetinje, kojom prilikom su od novinarke A.T. zahtijevali da novinarska ekipa RTV Cetinje izađe na teren i isprati bogosluženje koje su obavljala sveštena lica Crnogorske pravoslavne crkve"

18393 pregleda 240 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Instagram/RTV Cetinje
Foto: Instagram/RTV Cetinje

Cetinjska policija podnijela je prijavu protiv Č.K. zbog sumnje da je prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Č.K. i B.C. su neovlašćeno ušli u prostorije RTV Cetinje i uputili uvrede novinarki A.T. na štetu urednika medija M.Z.

"U prijavi su naveli da su Č.K. i B.C. iz Cetinja oko 9.20 časova, neovlašćeno ušli u prostorije RTV Cetinje, kojom prilikom su od novinarke A.T. zahtijevali da novinarska ekipa RTV Cetinje izađe na teren i isprati bogosluženje koje su obavljala sveštena lica Crnogorske pravoslavne crkve. A.T. im je saopštila da novinarska ekipa nije u mogućnosti da izađe na teren i snima navedeni događaj zbog tehničkih, vremenskih i fizičkih razloga, nakon čega su ova dva lica iznijela niz uvreda na račun urednika RTV Cetinje M.Z.", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da se državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju izjasnio da se u radnjama Č.K. i B.C. ne stiču elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Protiv Č.K. biće podnijeta prekršajan prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 7 (grubo vrijeđanje) Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz policije.

Bonus video: