INCIDENT U BEOGRADU

Rasprava, rvanje, pa slomljen nos u "Mažestiku"

Biznismen i kum Duška Kneževića, Dejan Sekulić tvrdi da mu je sin Andrije Mandića slomio nos nakon svađe i fizičkog kontakta sa Milanom Kneževićem

107214 pregleda 1453 reakcija 221 komentar(a)
Knežević juče dolazi na sastanak, Foto: Savo Prelević
Knežević juče dolazi na sastanak, Foto: Savo Prelević

Biznismen Dejan Sekulić tvrdi da mu je slomljen nos u teškom incidentu u kom su učestvovali i lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić.

Sekulić je optužio Mandićevog sina Iliju da ga je udario šakom i dodao da je svemu prethodila žustra polemika sa Kneževićem u toku koje su u jednom trenutku nakon fizičkog kontakta i završili na podu beogradskog hotela “Mažestik”.

Sekulić je za “Vijesti” rekao da Andrija Mandić i Knežević nisu spriječili napad na njega, a da je dvadesetdvogodišnjaka od njega sklonio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević.

Iz Direkcije policije Srbije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” o tom incidentu, a lideri Demokratskog fronta nijesu odgovarali na pozive.

Prema informacijama Sekulića, beogradska policija izuzela je snimke nadzornih kamera iz hotela.

Sekulić je hapšen 2019. godine u istrazi poslovanja bankara sa potjernice Duška Kneževića, sa kojim je bio u kumovskim odnosima.

Sekulić
Sekulićfoto: Privatna arhiva

Pričajući kako je došlo do sukoba, istakao je da sa poslanikom Kneževićem ima problem još iz perioda kada je bio u pritvoru u Spužu.

“Sukob između mene i gospodina Kneževića (Milana) tinja od kad sam bio u Spužu. Ja sam tamo bio nezakonito, zbog toga što je Duško Knežević preko mene radio neke kredite i kad sam promijenio advokata on je u Skupštini Crne Gore rekao da treba da se vidi je li neka koruptivna stvar zašto je Dejan Sekulić promijenio advokata. Promijenio sam advokata da bih imao pravilno suđenje, a on me nikada nije vidio, nije znao ni kako se zovem, ali mu je Duško Knežević rekao da to kaže u Skupštini. Zbog njegove izjave, kojom je zadovoljio potrebe Duška Kneževića, u Spužu sam zadržan mjesec duže”, tvrdi Sekulić.

On tvrdi da mu je poslanik Knežević kasnije indirektno, preko zajedničkog prijatelja, priznao da je to uradio po nalogu prezimenjaka, a da nije razmišljao o kome se radi:

“Rekao je i da će da mi se izvini. Čekao sam godinu, ali izvinjenja nema”.

Rvanje u holu hotela

Sekulić objašnjava da je u ponedjeljak oko podne sjedio u salonu Mažestika i vidio da na recepciju dolazi Milan Knežević.

“Prišao sam mu i na najljubazniji način rekao: ‘Gospodine Kneževiću, ja sam Dejan Sekulić. Vi mene ne poznajete. Zašto ste me pominjali u Skupštini Crne Gore na nepristojan način? Nikada me niste vidjeli, ne znate ko sam, ni kako se zovem, ne živim u Crnoj Gori 45 godina’. On je bio drzak, onako kako političari znaju biti drski i počeli smo se svađati. Rekao mi je da lažem, a ja njemu da je idiot. Bilo je malo čarke među nama, a onda nas je krenuo razdvajati direktor Mažestika. On je krenuo da me udari nogom, a kako su nas razdvajali opet smo se uhvatili u koštac i pali, on dolje, ja gore. Razdvojili su nas ljudi iz ‘Mažestika’”, kazao je on.

Sekulić objašnjava da se nakon toga on vratio u salon i nastavio da sjedi sa dvojicom prijatelja, a da je poslanik Knežević ostao u holu.

Knežević i Mandić juče na sastanku
Knežević i Mandić juče na sastankufoto: Savo Prelević

“Dva konobara su stajala između, da ne dođe ponovo do sukoba, iako sukob među nama nije ni bio tuča, nego više nego nadgornjavanje. Poslije desetak minuta došao je Andrija Jovićević i pitao me: ‘Šta je to Dejane bilo?’. Iza njega je došao Andrija Mandić i pored njega njegov sin. Sjedio sam zavaljen u fotelji i mislio da ćemo da razgovaramo. Sin Andrije Mandića došao je na dva metra, a onda brzim korakom prišao i udario me šakom u nos. Slomio mi je nos.

Vjerovatno bi tuča bila veća da Andrija Jovićević nije reagovao i sklonio tog dečka od mene. I dalje sam sjedio i faktički bio u krvi. Haos se završio udarom i mojim polomljenim nosem”, rekao je on.

Kazao je da zbog krvarenja nije mogao da čeka Hitnu pomoć, već je otišao u zdravstvenu ustanovu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

Čudi me kako je moglo da pored jednog oca, ozbiljnog čovjeka, sin od 22 godine udari nekog ko ima 65 godina. Faktički sam star i penzioner sam, a otac i Milan Knežević su dozvolili da ja, kao šezdesetpetogodišnjak, budem udaren od čovjeka od 22 godine”, rekao je Sekulić

Sekulić ističe da je inspektorima izjavu dao dan nakon incidenta i da vjeruje da će pravosudni organi Srbije procesuirati krivca.

On je dodao da nikada u životu nije vidio takvo divljaštvo i takav krvnički potez.

“Dok smo mi čekali hitnu, oni su brzo napustili hotel. Nisu mi se ni izvinili. Ni Andrija zbog sina, ni Milan. Milan Knežević je bio toliko drzak i bezobrazan dok smo razgovarali, unosio mi se u lice... To divljaštvo njegovo i sina Andrije Mandića, ja ne mogu da vjerujem”, rekao je Sekulić.

Sad pokušavaju na svaki način da ublaže to, ali ja ne prihvatam. To je toliki atak na mene, da je neprimjereno da dozvolim nekome da mi priđe i pita da ublažim....

Poručio je da mu bez obzira na proces, Mandić i Knežević mnogo duguju.

Knežević i Mandić su se prekjuče pohvalili putem saopštenja da su se sreli sa srpskim patrijarhom Porfirijem u Beogradu i da im je dao blagoslov da u “novoj vladi” štite interese Srpske pravoslavne crkve. Knežević je juče na sastanak parlamentarne većine došao sa lijevom rukom “sakrivenom” ispod majice.

Preporučujemo za Vas