Podignita optužnica za planiranje ubistva Belivuka

"Optužnica je podignuta protiv J.V., R.S., M.J., A.M., M.M, i D.I., zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminlne organizacije, teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“

11310 pregleda 3 komentar(a)
Belivuk, Foto: Printscreen
Belivuk, Foto: Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv šest okrivljenih zbog pokušaja ubistva Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića u januaru ove godine u Tivtu.

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici, potvrdila je „Vijestima“ Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

"Optužnica je podignuta protiv J.V., R.S., M.J., A.M., M.M, i D.I., zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminlne organizacije, teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, izjavila je Muzurović.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Milete Jovanovića, Almira Mujahodžića, Momčila Milića i Dušana Ivanovića.

Osoba sa kodnim imenom Kamenko Kuč u ovom predmetu dobila je status svjedoka saradnika i zaštićenog svjedoka.

Bonus video: