Za napad na Sadikovića odgovaraće samo dvojica

"Pored osumnjičenih, u svojstvu svjedoka saslušano je 12 lica, donijeta je naredba kojom je određeno vještačenje medicinske dokumentacija od strane vještaka specijaliste sudske medicine"

21130 pregleda 298 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju podnijelo je optužni predlog protiv Bjelopoljaca Edina Dizdarevića (18) i Nermina Omerovića (21) zbog krivičnog djela - nasilničko ponašanje izvršenog na štetu novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

To su saopštili iz tamošnjeg Osnovnog državnog tužilaštva, objasnivši da su u toku izviđaja preduzeli brojne mjere i radnje u tom predmetu.

"Pored osumnjičenih, u svojstvu svjedoka saslušano je 12 lica, donijeta je naredba kojom je određeno vještačenje medicinske dokumentacija od strane vještaka specijaliste sudske medicine"

Iz ODT su saopštili da su 23. marta Osnovnom sudu podnijeli prijedlog za određivanje pritvora Dizdareviću i Omeroviću, osumnjičenim za krivično djelo - nasilničko ponašanje, ali da je Osnovni sud odbio kao neosnovan.

Nabrajaju i da su tog dana i tri dana kasnije donijete naredbe kojima je određeno vještačenje vještaka informaciono tehničke struke radi vršenja analize izuzetog video materijala i DVR uređaja.

"Vještak je nalaz i mišljenje dostavio 15.06.2021. godine, sa prethodno obrazloženim i opravdanim razlozima zbog nepostupanja u kraćem vremenskom roku. U toku postupka dostavljena su sva prikupljena obavještenja pribavljena preko Uprave Policije CB Bijelo Polje,kao i službene zabilješke, koje su u vezi sa naznačenim događajem", piše u saopštenju.

Iz ODT objašnjavaju da su 18. juna osumnjičeni i oštećeni podnijeli zahtjev za razmatranje i kopiranje spisa koje im je odobreno i ostavljena im je mogućnost za razmatranje istih, kao i vrijeme za izjašnjenje i primjedbe na dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka informacione tehničke struke.

"Istog dana osumnjičeni su podnijeli zahtjev za sprovođenje instituta odloženog gonjenja, nakog čega ih je postupajuća tužiteljka Danijela Đuković obavijestila da ne prihvata takav zahtjev. S tim u vezi, postupajuća tužiteljka nije zakazivala ročište za primjenu instituta odloženog gonjenja, niti je pozivala osumnjičene i oštećenog radi sprovođenja istog", piše u saopštenju.

Objašnjeno je da je 5. jula branilac osumnjičenih dostavio novi podnesak za sprovođenje instituta odloženog gonjenja i ponovo je obavješten da tužilaštvo ne prihvata takav zahtjev.

"Kako do 05.07. 2021.godine, nije bilo dostavljenih primjedbi i prigovora na dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka informaciono tehničke struke, postupajuća tužiteljka je istog dana obavjestila oštećenog o podnijetom zahtjevu osumnjičenih za primjenu instituta odloženog gonjenja, ali ga nije pozivala na ročište radi mogućnosti primjene ovog instituta, jer je takav zahtjev prethodno odbijen", piše u saopštenju koje potpisuje portparolka tog tužilaštva, državna tužiteljka Danijela Đuković.

Sadiković je 20. marta lakše povrijeđen u predjelu glave, nakon što ga je grupa učesnika “patriotskog” skupa prvo verbalno, a potom i fizički napala.

Sve vrijeme - od napada do danas, tvrdio je da ga nijesu udarala samo dvojica sugrađana, ali je tužilaštvo procesuiralo upravo toliko njih.

Bonus video: