U Banjaluci uhapšeni Božović i funkcioner policije Republike Srpske

Milošu Božoviću (37) i Andriji Markoviću (36) sudi se zbog optužbi da su podstrekli sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Ranka Vuletića

27206 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Banjaluci je danas uhapšen Nikšićanin Miloš Božović (37), jedan od optuženih za podstrekavanje na ubistvo sugrađanina Ranka Vuletića 2019. godine.

Sa tim Nikšićaninom, koji je prema policijskoj evidenciji blizak škaljarskom kriminalnom klanu, uhapšen je glavni inspektor Uprave kriminalističke policije Republike Srpske Mladen Milovanović.

Agencija Beta prenosi da je Milovanović donedavno bio pripadnik Uprave za organizovani i teški kriminal MUP RS.

Televizija BN objavila je da Milovanović uhapšen u subotu u 18 časova kada našao sa Božovićem.

Obavljeni su i pretresi na više lokacija u objektima koje su koristili uhapšeni.

Prema nezvaničnim izvorima, Milovanović je blizak dirketoru policije Republike Siniši Kostreševiću i odnedavno se nalazi u Upravi kriminalističke policije.

Božoviću i Andriji Markoviću (36) sudi se zbog optužbi da su podstrekli sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Vuletića.

Njima se sudi u odsustvu.

Optužnicom je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Marković i Božovića, okrivljeni da su ga umišljajno podstrekli da iz koristoljublja ubije Vuletića.

"Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića...Marković je optužen za teško ubistvo putem podstrekavanja, a Božović teško ubistvo putem podstrekavanja i pomaganja", piše u optužnici.

Bonus video: