Potvrđena optužnica Novljaninu optuženom za krađe

"Radi se o specijalnom povratniku tj. licu koje je od ranije poznato državnim organima. Osuđivan je zbog istih krivičnih djela", naveli su iz suda

4001 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hercegnovski Osnovni sud potvrdio je optužnicu podnijetu protiv dvadesetpetogodišnjeg ​​​​​Novljanina T. D. kojem se na teret stavlja više krivičnih djela krađa. Portparolka tog suda, Vesna Gazdić, saopštila je da je nakon potvrđivanje optužnice za avgust zakazan glavni pretres.

"Prema navodima optužnice, Novljanin je 10. avgusta 2020. oko 17,15 časova na Škveru, sa leđa prišao K.D. i otrgnuo joj dio zlatnog lanca sa dva zlatna priveska od kojih je jedan bio u obliku krsta, a drugi u obliku pločice sa ugraviranim likom bijelog anđela, vrijednosti 200 eura. Istog dana je, dodaje se u optužnici, prišao Ž.D. kojoj je takođe sa vrata otrgnuo zlatni lanac sa zlatnim priveskom u obliku slona, vrijednosti 250 eura", piše u saopštenju suda.

Pojašnjeno je da je dvadesetpetogodišnjak par mjeseci kasnije, tačnije 29. decembra 2020. godine, provalio je u jedan objekat odakle je ukrao lap top, monitor i kofer zapremine 20 kilograma crvene boje u kojem se nalazio pasoš , spravu za pravljenje cigareta i šteku cigareta marke “W.” kratki plave boje, ukupne vrijednosti 859 eura.

"Radi se o specijalnom povratniku tj. licu koje je od ranije poznato državnim organima. Osuđivan je zbog istih krivičnih djela", piše u saopštenju.

Bonus video: