nađen rokovnik sa evidencijama pozajmica

Danilovgrad: Uhapšen zbog zelenašenja i držanja oružja i eksplozivnih materija

Policija je pretresom porodične kuće u Novom Selu, u opštini Danilovgrad, koju koristi osumnjičeni pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena zastava“ kalibar 7,62mm, obrisanog serijskog broja

15825 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je Momčila Markovića, osumnjičenog za zelenaštvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), policija je pretresom porodične kuće u Novom Selu, u opštini Danilovgrad, koju koristi osumnjičeni pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena zastava“ kalibar 7,62mm, obrisanog serijskog broja, puščani metak, rokovnik sa evidencijama pozajmica datih na kamatu kao i u dvorištu kuće vozila marke „Dodge“ hercegnovskih registarskih oznaka i „Mercedes“ pljevaljskih registarskih oznaka.

Od njega je oduzet mobilni telefon koji je upućen na dodatna vještačenja.

"Sprovedene policijsko – tužilačke aktivnosti preduzete u prethodnom periodu ukazuju na sumnju da je M.M. omogućio sebi pribavljanje nesrazmjerne imovinske koristi na način što je, u dužem vremenskom periodu, davao na zajam novac uz obavezu plaćanja mjesečne kamate za koju je kao zalog tj. sredstvo obezbjeđenja zahtijevao da mu se daju navedeni automobili", kazali su.

Istakli su da će se u narednom periodu nastaviti inteziviran rad na otkrivanju i procesuiranju osoba koje se bave zelenaštvom.

Preporučujemo za Vas