Tužioci će gledati snimak napada

Policija identifikovala učesnike incidenta na Cetinju, ali ih još nijesu pronašli

15298 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Policija i cetinjsko tužlaštvo utvrđuju kako je došlo do incidenta na Cetinju u kom su napadnuti podgorički biznismen I.M. i njegov brat, koji su se sa porodicama vraćali sa Ivanovih korita.

Vijesti su juče objavile da je taj Podgoričanin bio sa trudnom suprugom i djetetom u automobilu, kada su im Cetinjani na izlazu iz tog grada vozilima prepriječili put. Osim njih, napadanut je i brat I.M. koji je sa prijateljicama bio u automobilu iza njih.

Sagovornik Vijesti blizak napadnutom biznismenu kazao je da su incident posmatrala dvojica policajaca u civilu, koji navodno nijesu reagovali.

Par sati nakon incidenta policija je pozvala Podgoričanina, njegovu suprugu i ostale učesnike da od njih prikupe obavještenja. Sagovornici “Vijesti” tvrde da oni nijesu htjeli da podnose prijavu.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili na zvanična pitanja o tom incidentu. Nezvanično, saopštili su da napadači na I.M. nijesu pronađeni, ali da su identifikovani. Navodno, u pitanju su Cetinjani A.I. i N.M. koji su odranije poznati policiji.

Iako se na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi da tokom incidenta na benzinskoj pumpi jedna muška osoba prilazi sa leđa I.M. i udara ga u glavu, on je inspektorima rekao da je to bilo “ćuškanje” i da nije povrijeđen, saznaju “Vijesti”.

Inspektorima je rekao i da napad nema političku pozadinu, već da su njemu nepoznate muške osobe prvo počele dobacivati njegovom bratu koji se nalazio u drugom automobilu sa dvije ženske osobe.

Policajcima je pojasnio da je njegov brat upravljao automobilom podgoričkih, dok je on sa djetetom i dvije žesnke osobe bio u automobilu beogradskih registarskih oznaka.

Rekao je i da, pošto su ti muškarci dobacivali prvo njegovom bratu, a ne njemu, smatra da motiv incidenta nije političke prirode niti su razlog beogradske tablice.

Prema saznanjima Vijesti iste osobe dobacivale su im i dok su prolazili kroz Prijestonicu.

Osnovni državni tužilac Duško Milanović za televiziju Vijesti rekao je da izviđajne radnje i dalje traju i da očekuje da će na osnovu video-zapisa čije izuzimanje je određeno.

”Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju od Osnovnog suda u Cetinju zatražilo izuzimanje video-nadzora sa objekta u blizini kojeg je prijavljeno da se desio predmetni događaj, te naložio Upravi policije - Odjeljenju bezbjednosti Cetinje, da utvrdi identitet i prikupi obavještenja u svojstvu građana, od svih učesnika predmetnog događaja i ostalih prisutnih lica, a određeno je i potrebno vještačenje, pa će analizom pribavljenih podataka biti ocijenjeno da li su se eventualno u radnjama nekog lica ostvarili bitni elementi bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, odgovorio je Milanović.

Iz Uprave policije Vijestima je ranije saopšteno da će utvrditi sve činjenice i okolnosti i na osnovu toga će dalje postupiti u odnosu na sami incident i na eventualno prisustvo službenika i njihovu odgovornost.

Bonus video: