Zečević oružjem na goste odmarališta?

Iz Uprave policije tvrde da je Podgoričanin prijetio lovačkom puškom

33566 pregleda 283 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanin Marko Zečević uhapšen je zbog sumnje da je na Veruši lovačkom puškom prijetio gostima tamošnjeg odmarališta.

To su “Vijestima” kazali iz Uprave policije, objasnivši da je u toku prikupljanje obavještenja od očevidaca i oštećenih.

”O događaju je obaviješten tužilac koji je naložio da se M.Z. uhapsi”, kazao je sagovornik iz UP.

On nije saopštio kako je došlo do tog incidenta, niti zbog čega je Zečević potegao oružje na goste odmarališta.

Policija se nije oglašavala povodom hapšenja Zečevića.

Uhapšen Obradović

U drugoj odvojenoj akciji, oni su uhapsili Podgoričanina Kostu Obradovića (28), osumnjičenog da je 29. maja u Glavnom gradu ranio sugrađanina Nikolu Vulevića (31).

Uviđaj nakon ranjavanja Vulevića
Uviđaj nakon ranjavanja Vulevićafoto: Luka Zeković

Obradoviću, koji je odranije poznat policiji, na teret stavljaju da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

”Slobode je lišen K.O. (28) zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo na način što je nakon kraće verbalne svađe i fizičkog obračuna, upotrebom vatrenog oružja nanio povrede N.V. K.O. će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu na dalju nadležnost”, saopštili su iz UP.

Nakon ranjavanja Vulevića, iz Uprave policije kazali su da taj Podgričanin nije bezbjednosno interesantno lice. Ipak, ni tada, ni nakon hapšenja osumnjičenog za taj pokušaj ubistva, nijesu saopštili što je prethodilo obračunu nadomak zgrade “Simpa”.

U Kolašinu oduzeli oružje

Kolašinska policija je postupajući po naredbi tamošnjeg Osnovnog suda izvršila pretres porodične kuće dvadesetčetvorogodišnjeg N.V.

Iz Uprave policije saopštili su da pronađene dvije lovačke puške i pištolj kalibra 6,35 mm, za koje nema dozvolu.

”Upoznat je nadležni tužilac, te je protiv N.V. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopštili su iz UP.

U istom saopštenju napisali su i da su u Kolašinu uhapsili i četrdesetdevetogodišnjeg N.B. koji je upravljao automobilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,76 g/kg.

”On je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje”.

Bonus video: