Đurišić podnio krivičnu prijavu protiv Vukovića: Država da se pozabavi otimanjem naše imovine

"Javno i nedvosmisleno demantujemo i kažemo da Ivan Vuković bezočno laže i obmanjuje javnost u namjeri da prikrije nezakonitosti i kriminal koji konstantno ponavlja u uzaludnoj namjeri da nam otme imovinu", rekao je Đurišić

10473 pregleda 150 reakcija 14 komentar(a)
Đurišić, Foto: Boris Pejović
Đurišić, Foto: Boris Pejović

Podgoričanin Vanja Đurišić podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Ivana Vukovića, jer je kako navodi na sjednici 27. jula ga “nazvao kriminalcem i da gradi bez potrebnih dozvola”.

“Ivan Vuković je kazao da Đurišići imaju nelegalni objekat na trasi ulice Buda Tomovića na Zabjelu što je apsolutna svjesna i namjerna neistina. Javno i nedvosmisleno demantujemo i kažemo da Ivan Vuković bezočno laže i obmanjuje javnost u namjeri da prikrije nezakonitosti i kriminal koji konstantno ponavlja u uzaludnoj namjeri da nam otme imovinu. Pozivam institucije države da se posle promjene koruptivne vlasti DPS-a , odlučno pozabave slučajem otimanja imovine porodice Đurišić koja se beskompromisno suprostavila kriminalu bivše vlasti kad nije bilo ni pomena da će završiti ovako kao što su završili”, naveo je Đurišić.

Gradonačelnik Ivan Vuković je na sjednici prije dva dana kazao da će neko krivično odgovarati zbog stanja na Zabjelu, odnosno u Ulici Buda Tomovića navodeći da će to biti Đurišić.

“Zato jer je on sve sporove koje je vodio protiv Glavnog grada izgubio, ovaj posljednji koji je vezan za Jerevansku je na sudu, mi ćemo se ponašati prema tome, kako bude Odluka suda. Ako sud presudi da zemlja treba da se plati, mi ćemo to da platimo. A ako se ispostavi da smo mi bili u pravu i da on nema osnov da traži tu zemlju, odnosno nije mogao da se ponaša, tako da je o jadu zabavio stotine građana, onemogućavajući im normalan život, mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv njega. Isto se dešava u Ulici Buda Tomovića. Tamo radovi kasne jer smo morali promijeniti projekat, to smo uradili, treba da pređemo preko jedne parcele dužine 70 metara, za koju po istom principu ko u Jerevanskoj Vanja Đurišić primjenjuje. Ta zemlja ne samo da pripada Glavnom gradu, nego se na toj zemlji nalazi nelegalni objekat, u vlasništvu porodice Đurišić”, naveo je Vuković.

On je naveo da je pisao urgenciji policiji, načelniku CB da im pomogne da taj posao završe.

“Jednako kao što su patili ljudi u Jerevanskoj ulici sada pate u Ulici Buda Tomovića. Nekome je palo da može tako da se ponaša. Po istom principu vi možete da izađete danas na trg, ogradite ga i kažete ovo je starevina Milića. Stari kučki pazar, možda i jeste. Ako krenemo da se tako ponašamo, onda bi bila anarhija, bezakonje”, kazao je Vuković.

On tvrdi da ih je Đurišić ucjenjivao da plate za Jerevansku ulicu, a da će im zauzvrat dozvoliti da grade u Ulici Buda Tomovića.

Kako su “Vijesti” pisale građani koji stanuju u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu, podgoričke vrele dane su dočekali u prašini, jer se ne nazire završetak nekoliko stotina metara radova na toj saobraćajnici.

Građani negoduju jer nemaju ni prilaz domaćinstvima, a iz Glavnog grada priznaju da ne znaju kada će biti radovi biti gotovi.

Posao započet u decembru prošle godine, trebalo je da bude završen u martu 2021, odnosno 100 dana od početka.

Đurišić je ranije pozivao Glavni grad na dogovor, odnosno da od njih zavisi koliko će vremena trebati da bude završena ta ulica.

“Nudim im dogovor. Neka dođe Ivan Vuković ili neko ko ima sva ovlašćenja i sve ćemo se dogovoriti, ulica bi mogla da bude završena za mjesec dana. Ovako, ovom procedurom, koju su oni zapetljali to može da traje i dvije godine”, naveo je Đurišić. Kako je ranije saopšteno iz Glavnog grada rekonstrukcijom dijela Ulice Buda Tomovića na Zabjelu je predviđena ugradnja nove prateće infrastrukture, odnosno atmosferske i fekalne kanalizacije, vodovoda, tk kanalizacije i javne rasvjete.

Bonus video: