UP: Utvđujemo da li su naši službenici na Cetinju prekoračili ovlašćenja

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", policajci su juče tokom pretresa lokala koji drže braća Roganović nanijeli povrede jednom Cetinjaninu

29811 pregleda 372 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije utvđuje da li su sinoć na Cetinju njihovi službenici prekoračili granicu svojih ovlašćenja prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

U zvaničnom saopštenju objasnjavaju da ce bez obzira na to sto utvrdi postupak nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", policajci su juče tokom pretresa lokala koji drže braća Roganović nanijeli povrede jednom Cetinjaninu.

"Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj. Bez daljeg odlaganja o raspoloživim saznanjima obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao organizaciona jedinica koja je nadležna za kontrolu zakonitosti vršenja policijskih poslova, naročito u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih prava prilikom izvršavanja policijskih zadataka i primjeni policijskih ovlašćenja", piše u saopštenju Uprave policije.

Ističu da će UP, ukoliko se na osnovu preduzetih mjera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrđivanja njihove odgovornosti.