Krali gaćice, toalet papir, babuške, ugaone garniture, parfeme...

Tužilac Faruk Resulbegović podnio optužnicu protiv Novosađana Aleksandra Pereza i Denisa Ristića

13050 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Državljani Srbije Aleksandar Perez (24) i Denis Ristić (24) uhapšeni krajem marta u Ulcinju optuženi su da su krali sve na šta naiđu u kućama koje su obijali - ćebad, haljine, tepihe, kreme, parfeme, televizore, trimere, djelove kazana za pečenje rakije, ugaone garniture, blinkere, drvene lutke babuške...

Optužnicu protiv tog dvojca prošle sedmice podiglo je Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju, koje ih tereti da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu nekoliko familija iz Bara i Ulcinja, saznaju “Vijesti”.

U tom aktu, koji potpisuje tužilac Faruk Resulbegović, nabrojano je što su sve, kako se sumnja, ukrali Novosađani sa privremenim prebivalištem u Beogradu, odnosno Baru.

Njih dvojica uhapšeni su 26. marta, nešto poslije ponoći, u Vladimiru kod Ulcinja, nakon što su prethodno obili kuću mještanina O. T. i otuđili odjevne predmete i pokućstvo u vrijednosti od oko 800 eura.

Te noći, saobraćajni policajac je u ulcinjskom Vladimiru, nadomak pumpe “Luk Oil”, provjeravajući zabranu kretanja izrečenu zbog suzbijanja koronavirusa, zaustavio “ford curier pick up” registarskih oznaka BR-AZ990.

Posumnjao je da je nabacana roba nabavljena na nelegalan način, zbog čega je pozvao patrolu. Nakon toga, Perez i Ristić sprovedeni su u ulcinjsku stanicu policije, gdje su im i stavljene lisice na ruke. Njih dvojica od tada se nalaze u pritvoru.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da inspektorima nije bilo teško da odmotaju klupko, jer je Perez u stanici policije navodno priznao da je u Vladimir došao sa namjerom da krade.

Pokazalo se da lopovi nijesu birali šta će da ukradu, naprotiv, nosili sve što im je došlo pod ruku. U noći kada su uhapšeni, u njihovom vozilu inspektori su našli ćebad, haljine, stolnjake, tepih, jorgan, televizor ali i kreme, parfeme pa čak i pakovanje toalet papira.

Tužilac Resulbegović Pereza i Ristića tereti i da su tokom marta, počinili još šest krađa na teritoriji Bara na štetu B. K., D. V., B. V., T. I., D. B. i A. K. od kojih su otuđili robu u vrijednosti od oko 5,5 hiljada eura.

Prema saznanjima “Vijesti” osim televizora, njih dvojica sa sobom su nosili i trimere za košenje trave, djelove kazana za pečenje rakije, ugaone garniture, kuhinjske elemente, miksere, kožne jastuke i taburee, razne vrste sitnog i krupnog alata, bušilice, baterije, drvene lutke babuške, blinkere, lampe protiv insekata, osvježivače za prostorije, sprejove za insekte, grijalice...

Takođe, istraga je utvrdila da su sva obijanja izvršena upotrebom pajsera.

Bonus video: