Azilant lomio stvari u Prihvatilištu, pa ujeo policajca

Državljanin Turske Mehmed Akif Duger prekršajno će odgovarati iako je u Prihvatilištu za strance prvo lomio inventar, a potom napao i za ruku ujeo policajca

36821 pregleda 383 reakcija 29 komentar(a)
Ekipa Hitne medicinske pomoći nakon incidenta u Azilu, Foto: Luka Zekovic
Ekipa Hitne medicinske pomoći nakon incidenta u Azilu, Foto: Luka Zekovic

Državljanin Turske Mehmed Akif Duger prekršajno će odgovarati iako je u Prihvatilištu za strance prvo lomio inventar, a potom napao i za ruku ujeo policajca A. D.

Incident se dogodio juče ujutro, par minuta prije 10 sati, kada je i dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad telefonskim putem od policajaca zaposlenih u Prihvatilištu u Spužu obaviještena da je njihov štićenik lomio inventar u objektu, nakon čega je nanio povrede jednom policijskom službeniku.

Prihvatilište za strance
foto: Luka Zeković

Iz Uprave policije “Vijestima” je odgovoreno da su nakon prijave na lice mjesta upućeni policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad:

”Koji su preuzeli lice M. A. D. kao i sačinjene spise predmeta - službenu zabilješku. Navedeno lice posjeduje potvrdu izdatu od MUP Crne Gore, Direktorat za građanska stanja i lične isprave - Direkcija za azil, kojom mu se odobrava međunarodna zaštita stranaca u Crnoj Gori”, kazali su iz UP.

Prihvatilište za strance
foto: Luka Zeković

Iz te institucije objasnili su da je o događaju upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici:

Prihvatilište za strance
foto: Luka Zeković

”Koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. M. A. D. je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 11 Zakona o Javnom redu i miru - ometanje ili omalovažavanje službenog lica koje na osnovu zakona vrši javna ovlašćenja u vezi s vršenjem poslova iz njihove nadležnosti i on će uz prekršajnu prijavu biti priveden sudiji Suda za prekršaje u Podgorici.”

Prihvatilište za strance
foto: Luka Zeković

U odgovorima se ističe da Mehmed Akif Duger nije zadobio povrede, dok su kod policijskog službenika A. D. konstatovane lake tjelesne povrede. J.J.

Bonus video: