Almir Jahović po potjernici uhapšen u Banjaluci

Potjernica raspisana zbog pokušaja likvidacije Đurovića i Sjekloće

28934 pregleda 566 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su crnogorskog državljanina Almira Jahovića za kojim je 2018. raspisana potjernica zbog pokušaja likvidacije Jovan Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Sagovornik "Vijesti" iz policije rekao je da identitet uhapšenog još uvijek nije potvrđen.

Jahović je uhapšen u Banjaluci, kod Ferhadije.

U optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović navodi se da su Jahović i Adnan Osmanagić zajedno sa Eldarom Nurkovićem, Darkom Milićem, Đorđijem Cicmilom i Enzanom Cirikovićem pokušali likvidaciju Đurovića na način što su na njegov motor zakačili eksplozivnu napravu u avgustu 2018. godine.

Ciriković je tokom istrage priznao i da je postavio eksplozivnu napravu ispod Đurovićevog motora, tačnije ispod blatobrana prednjeg točka.

Dodaje se i da je 28. i 29. avgusta tu napravu više puta pokušao daljinski da aktivira Jahović, dok je motorom upravljao Đurović.

Adnan Osmanagić je brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, koji se u policijskoj evidenciji vodio kao vođa jednog od barskih kriminalnih grupa. Jovo Đurović, koji je bio meta te kriminlane grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

U obrazloženju optužnice navodi se izjava i Jova Đurovića - da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv optuženih, iako je tog dana, prema njegovom kazivanju, na motociklu vozio djecu.

Policija još uvijek traga za Osmanagićem.

Bonus video: