Državljanin Kosova se utopio na Velikoj plaži

Načelnik Uprave pomosrke sigurnosti Safet Kočan kazao je da je ta služba na usluzi građanima 24 sata, ali da ni to nekad nije dovoljno

14482 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Kosova, M.F. (33) iz Maleševa, utopio se danas oko 13 sati na Velikoj plaži u Ulcinju, saznaju "Vijesti" nezvanično. To je u poslednjih deset dana treća žrtva nepredvidih strujanja i nepridržavanja pravila na kupalištima, na koja upozoravaju spasioci i jasno istaknute crvene zastave. U talasima su prethodno, živote izgubila dva državljanina Bosne i Hercegovine.

Viši sud je naložio obdukciju kosovskog državljaina.

"Samo danas, zajedno sa spasiocima i pripadnicima Uprave pomorske sigurnosti, spasili smo najmanje šest osoba sigurnog utapanja", kazao je Vijestima sagovornik iz Uprave policije.

Načelnik Uprave pomosrke sigurnosti Safet Kočan kazao je Vijestima da je ta služba na usluzi građanima 24 sata ali da ni to nekad nije dovoljno.

"Naši operativci danas su širom primorja megafonima upozoravali kupače da su jaka strujanja i da moraju ostati na obali. Uzalud, jer recimo dok smo obišli pojas Velike plaže do Ade, u povrtaku, svi su opet bili u moru i talasima", kazao je Kočan.

Bonus video: