Eksplozivna naprava u dvorištu kuće državnog sekretara MUP-a Rada Miloševića

Milošević nije htio da komentariše slučaj, ali je potvrdio tu informaciju

36439 pregleda 227 reakcija 21 komentar(a)
Milošević, Foto: Savo Prelević
Milošević, Foto: Savo Prelević

U dvorištu kuće državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, članovi tog domaćinstva pronašli su ručnu bombu.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, takozvana "kašikara" pronađena je tokom sređivanja dvorišta, nakon čega je obaviještena policija.

Milošević nije želio u telefonskom razgovoru da komentariše taj slučaj, ali je potvrdio tu informaciju.

Iz policije su kazali da su o tome obaviješteni večeras oko 20 sati i 40 minuta, nakon čega su na lice mjesta izašli službenici Centra bezbjednosti Nikšić.

„Utvrđeno je da se neaktivirana ručna bomba nalazi u bašti porodične kuće Miloševića, nakon čega je obezbijeđeno lice mjesta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je o događaju upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj

„Službenici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a izuzeli su pronađenu ručnu bombu sovjetske proizvodnje, i ona će biti predmet daljeg vještačenja“, kazali su iz policije. Kako su naveli, njihovi službenici su, u skladu sa standardnim operativnim procedurama, izuzeli tragove sa lica mjesta radi daljih vještačenja u Forenzičkom centru.

„Policijski službenici su obavili razgovor sa licem koje je pronašlo ručnu bombu, gdje je ukazano da je ona pronađena prilikom obavljanja radova u bašti koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Miloševića“, kaže se u saopštenju.

bomba Rade Milošević
foto: Privatna arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović krajem juna dopisom je obavijestio vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina - da će ubuduće isključivo on biti zadužen za kontrolu rada UP.

U dopisu Sekulović nije dostavio pojašnjenje zbog čega je on preuzeo i obavljanje tog posla, za koji je od 10. decembra prošle godine, zvanično bio zadužen Milošević.

"Nemam komentar", kazao je Milošević tada "Vijestima", ne želeći da otkrije razloge zbog kojih je došlo do mimoilaženja s prvim čovjekom MUP-a.

Bonus video: