Dejanu Šćepanoviću zadržavanje do 72 sata

Osumnjičen da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

12267 pregleda 7 komentar(a)
Šćepanović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Šćepanović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Državna tužiteljka Ljubinka Madžgalj odredila je juče zadržavanje do 72 sata Bjelopoljcu Dejanu Šćepanoviću, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”Službenici policije su na osnovu operativnih saznanja i nakon preduzimanja višednevnih operativnih aktivnosti lišili slobode lice D.Š. (55) za kojeg se sumnja da se bavi uličnom prodajom narkotika”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je policija je naložila pretres vozila, stana i drugih prostorija koje koristi, i pronašla 11 pvc pakovanja kokaina, 443 komada tableta sa liste opijata, startni pištolj, dva noža, mobilni telefon, kao i određeni iznos novca.

Tužilačko zadržavanje Šćepanoviću određeno je nakon što su ga prekjuče uhapsili službenici Uprave policije.

Šćepanović je u novembru 2019. godine osuđen u Osnovnom sudu na 18 mjeseci zatvora, zbog napada na policajce 15. avgusta u centru Bijelog Polja, dok je njegov sugrađanin Nebojša Tvrdišić, zbog pomaganja nakon izvršenog djela, osuđen novčanom kaznom u iznosu od 800 eura.

Prema optužnom predlogu, Šćepanović je 15. avgusta 2019. godine, oko 14.15 časova u Tršovoj ulici, prijetio da će napasti službena lica - policijske službenike Centra bezbjednosti Bijelo Polje Radojka Madžgalja, Gorana Čukića i Dražena Drobnjaka, Besima Ljucu u vršenju poslova javne bezbjednosti.

Četvorica bjelopoljskih policajaca tada su na suđenju kazala da prihvataju izvinjenje sugrađanina Šćepanovića.

On, međutim, u sudnici nije priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

”Tog dana sam bio nervozan zbog privatnih problema i bolesti u porodici. Pištolj koji sam imao kod sebe nije bio pravi, već gasni i donio sam da ga vratim Tvrdišiću, koji mi je kazao da mu ga predam nakon što zajedno popijemo kafu u njegovom lokalu. Iskreno žalim zbog svega što se desilo”, rekao je Šćepanović u sudnici.

Istu priču ponovio je Tvrdišić, koji takođe nije priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Četvorica policajaca ostali su pri iskazima datim u istrazi - da je Šćepanović držao pištolje uperene u njihovom pravcu kao i da im je prijetio riječima: “Sve ću vas pobiti, sve sam vas zapamtio, kunem se”.

Bonus video: