Provjeravaju da li je Petar Lazović "čuvao leđa" šefu kavačkog klana

"Vijestima" sagovornik iz bezbjednosnog sektora potvrdio informaciju da je zahvaljući Lazovićima krajem januara ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću

108710 pregleda 557 reakcija 75 komentar(a)
Zvicer, Foto: Detectiv-info
Zvicer, Foto: Detectiv-info

Crnogorski istražitelji provjeravaju da li je i zbog čega Petar Lazović koji je zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa.

Lazović je sin doskorašnjef šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića.

Tu informaciju koju je objavila Nova.rs potvrdio je sagovornik Vijesti iz crnogorskog bezbjednosnog sektora, navodeći da je zahvaljući Lazovićima krajem januara ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

"To nije nova informacija i više puta je provijavala u crnogorskoj javnosti. U ovom trenutku, međutim, isplivavaju dokazi koji će potvrditi ove sumnje i nadamo se privesti pravdi sve one koji su na bilo koji način učestvovali u kriminalnim aktivnostima takozvanog kavačkog klana", objavila je Nova.rs pozivajući se na upućeni izvor.

Informacija da je Belivuku u januaru ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru saopštena je i početkom maja na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, kada je obavljeno kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Predsjednik tog skupštinskog tijela Milan Knežević tražio je odgovor od njega, a Abazović je odgovorio da je tačno da je u januaru 2020. godine Belivuku, zvanom Velja Nevolja, skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru.

"Belivuku je stavljena zabrana 2018. godine skinuta je u januaru 2020. godine, pretpostavljamo ko je skinuo zabranu, mislim da vi manje više znate ko se bavio tim, pominjali ste te ljude", rekao je tada potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti.

Knežević je pitao Abazovića da li ima operativna saznanja da je sin Zorana Lazovića, Petar zaposlen u ANB-u, redovno održavao kontakte sa jednim od navnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i da li je u korelaciji njihov odnos sa Zvicerovim napuštanjem Crne Gore prilikom hapšenja članova kriminalne grupe.

"Sin Zorana Lazovića i Radoje Zvicer... Imamo neka saznanja za komunikaciju, pa nijesu daleko od vaših saznanja. Ali ne bih sada da ih dijelim. Nemam informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu", odgovorio je rekao je Abazović, odgovarajući na pitanje Kneževića.

Knežević je tada pitao Abazovića da li ima informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu na dan kada su uhapšeni članovi kavačke kriminalne grupe pušteni na slobodu.

Bonus video: