Ostali bez milionskog tovara kokaina: Četiri osobe iz škaljarskog klana uhapšene na Kanarskim ostrvima

Četiri osobe iz crnogorskog škaljarskog klana uhapšene u akciji španske policije na Kanarskim ostrvima

25493 pregleda 10 komentar(a)
Akcija španske policije, Foto: Screenshot
Akcija španske policije, Foto: Screenshot

Akcija na Kanarskim ostrvima pokazuje da nema i neće biti selektivnosti u postupanju prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i suzbijanju njihovog nezakonitog djelovanja i u Crnoj Gori i daleko van naših granica, poručio je nakon hapšenja škaljaraca u Španiji potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

U akciji kodnog imena “Kobe-phantom” španska policija zaplijenila je oko pola miliona eura u kešu i 400 kilograma kokaina.

Tamošnja policija saopštila je da je među uhapšenom četvorkom iz škaljarskog kriminalnog klana i vođa bande kradlijvaca dragulja Pink Panter, poznat po pljačkama u najluksuznijim zlatarama na svijetu.

Navodno, taj uhapšeni državljanin je Crne Gore.

”Demontirana je kriminalna mreža mafijaškog crnogorskog klana “škaljari”... Zaplijenjeno je 400 kilograma kokaina i skoro 500.000 eura”, objavila je španska policija.

Tamošnji mediji prenose da policija sumnja da je pola miliona eura pronađenih kod četvorice članova klana stečeno trgovinom droge.

Iz policije Španije saopštili su da su članovi klana na Kanarskim ostrvima iznajmljivali vile u luksuznim četvrtima, odakle su navodno distribuirali drogu lokalnim bandama. Sumnjiče ih da su organizovali šverc droge iz Južne Amerike do Španije.

U akciji tamošnje policije zaplijenjeno je jedno vozilo, jahta, 12 kriptovanih telefona, više elektronskih uređaja...

Navodi se da su Europol, ataše iz španske ambasade u Srbiji, kao i crnogorska i albanska policija sarađivali tokom istrage koja je prethodila akciji hapšenja.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović čestitao je svim pripadnicima bezbjednosnog sektora koji su pomogli realizaciju akcije na Kanarskim ostrvima, ističući značaj međunarodne podrške u borbi protiv organizovanog kriminala.

”Objavili smo rat narko-kartelima čiji pipci sežu u Crnu Goru. Ovo je još jedna velika akcija u kojoj je doprinos dao i naš bezbjednosni sektor. Čestitam svim kolegama koji su pomogli realizaciju akcije, partnerskim službama i međunarodnim institucijama koji pružaju podršku. Akcija na Kanarskim ostrvima pokazuje da nema i neće biti selektivnosti u postupanju prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i suzbijanju njihovog nezakonitog djelovanja i u Crnoj Gori i daleko van naših granica. Idemo dalje, čeka nas još mnogo posla kojim ćemo pokazati da ni oni koji se bore protiv transnacionolanog kriminala ne poznaju granice”, poručio je Abazović.

Bonus video: