Komunalna policija Nikšić: Jedna osoba spaljivala otpad na javnoj površini, kažnjena sa 150 eura

"Situacija u našem gadu je dosta složena po pitanju požara, kontrolisano paljenje vatre vrlo lako može preći u požar, jer vremenski ulovi su veoma nepovoljni u našoj opštini"

14522 pregleda 149 reakcija 6 komentar(a)
Paljenje vatre na javnoj površini, Foto: Komunalna policija Nikšić
Paljenje vatre na javnoj površini, Foto: Komunalna policija Nikšić

Komunalna policija Nikšić saopštila je danas da je 6. avgusta zatekla L.Ž. (62) kako pali vatru odnosno spaljuje otpad na javnoj površini.

U saopštenju se dodaje da je L.Ž. procesuiran shodno Zakonu o Komunalnim djelatnostima, te da je kazna za ovaj prekršaj 150 eura za fizičko lice.

"Službenici Komunalne policije kroz obavljanje svojih redovnih poslova i zadataka, opservacijom terena dana 6.8.2021. godine na licu mjesta zatekli lice L.Ž. (62) kako pali vatru to jeste isti ja spaljivao otpad koji se nalzio na janoj površini. Navedeno lice je procesuirano shodno Zakonu o Komunalnim djelatnostima. Kazna za ovaj prekršaj iznosi 150 eura za fizičko lice", navodi se u saopštenju.

Iz Komunalne policije Nikšić apeluju na građane da se suzdrže od paljenja vatri kako na javnoj površini tako i na privatnim imanjima.

"Situacija u našem gadu je dosta složena po pitanju požara, kontrolisano paljenje vatre vrlo lako može preći u požar, jer vremenski ulovi su veoma nepovoljni u našoj opštini", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: