Krivična prijava protiv jedne osobe u Bijelom Polju: Nedozvoljena trgovina i falisfikovanje isprave?

Iz Uprave policije su kazali da je kroz nalaz i mišljenje vještaka ekonomsko-finansijske struke ustanovljeno da otpremnica nije dokaz o porijeklu robe, da nije vjerodostojna, te da specifikacija iz interne otpremnice ne odgovara ni po vrsti a ni po količini robi koja je privremeno oduzeta

5184 pregleda 1 komentar(a)
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bijelo Polje (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Bjelopoljska policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju krivičnu prijavu protiv Š.E. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo "nedozvoljena trgovina u sticaju sa krivičnom djelom falsifikovanje isprave", saopšteno je iz Uprave policije.

"On je, sumnja se, 19. juna 2021. godine nabavio veću količinu tekstilne – mješovite robe, sa namjerom da je proda po većoj cijeni, nemajući odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti na veliko. Š.E. je nakon toga naknadno priložio falsifikovanu ispravu – internu otpremnicu policijskim službenicima, dovodeću u zabludu policijske službenike da je privremeno oduzeta roba legalna", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je kroz nalaz i mišljenje vještaka ekonomsko-finansijske struke ustanovljeno da navedena otpremnica nije dokaz o porijeklu robe, da nije vjerodostojna, te da specifikacija iz interne otpremnice ne odgovara ni po vrsti a ni po količini robi koja je privremeno oduzeta.

"Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe prema procjeni službenika Uprave carina iznosi 38.942 eura", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: