Hapšenje kriminalne grupe: Planirali ubistva Katnića, Čađenovića, Lazovića i fizički napad na sutkinju?

Uhapšeni su: Danilovgrađanin Milan Brajović, Podgoričanin Dušan Boljević, Nino Korać iz Berana, s prebivalištem u Baru, Aleksandar Raičević i Stefan Mićić, dok se za Kotoraninom Dušanom Dudićem i Podgoričaninom Zoranom Perovićem intenzivno traga. Kao organizatori ove kriminalne grupe označeni su Barani Stefan Đukić i Emil Tuzović

95797 pregleda 246 reakcija 88 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šestočlana kriminalna grupa koja je, prema operativnim podacima policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, mjesecima je pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, tačnije da joj metalnom palicom polome noge i ruke.

Većina članova kriminalne grupe uhapšena je danas po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se neki od njih od - Baranin Stefan Đukić i Emil Tuzović nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.

Službenici policije tako su danas uhapsili: Danilovgrađanina Milana Brajovića, Podgoričanina Dušana Boljevića, zatim Nina Koraća iz Berana, s prebivalištem u Baru, Aleksandra Raičević i Stefana Mićića, dok se za Kotoraninom Dušanom Dudićem i Podgoričaninom Zoranom Perovićem intenzivno traga.

Kao organizatori ove kriminalne grupe označeni su Barani Stefan Đukić i Emil Tuzović.

Sudija Uskoković, meta ove kriminalne grupe bila je, kako se vjeruje, upravo zbog činjenice da sudi Stefanu Đukiću i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića prvog dana novembra 2019.godine.

Prikupljeni podaci pokazuju da je praćena kako po Podgorici tako i Kotoru gdje inače živi. To je bio razlog da joj se prije nekoliko mjesci dodijeli i policijska zaštita.

Prema dokazima do kojih su došli crnogorski istražitelji, ova kriminalna organizacija planirala je likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Detaljnije o svemu u Vijestima u pola pet na Televiziji Vijesti.

Bonus video: