Budva: Italijanski državljanin osumnjičen za falsifikovanje novca

Policija sumnjiči A.C. da je na jednoj pumpi platio račun falsifikovanom novčanicom, a kod njega su pronađene još četiri lažne novčanice

4440 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru naložio je da se podnese krivična prijava protiv italijanskog državljanina A.C. (39), koji je boravio u Budvi, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - falsifikovanje novca

Policija sumnjiči A.C. da je na jednoj pumpi platio račun falsifikovanom novčanicom, a kod njega su pronađene još četiri lažne novčanice.

Policiji je, kako je saopšteno, zaposleni na jednoj benzinskoj stanici prijavio da mu je nepoznata osoba novčanicom od 100 eura platila račun za gorivo i da sumnja da je novčanica falsifikovana.

"Budvanska policija je brzo identifikovala i locirala državljanina Republike Italije A.C. (39) koji je boravio u Budvi. On je policijskim službenicima predao na uvid više novčanica, za koje se pretpostavljalo da su falsifikati. Od ovog lica su oduzete četiri novčanice, tri u apoenima od po 100 eura i jedna od 50 eura", naveli su iz Uprave policije.

Osumnjičeni je saslušan u svojstvu građanina i po nalogu nadležnog tužioca oduzete novčanice su upučene na vještačenje u Centralnu banku, a Izvještajem o izvršenoj tehničkoj analizi novca potvrđeno je da su sve predmetne novčanice falsifikati.

Bonus video: