Budva: ”Divlji” taksista napao drškom kosijera, pa napravio udes

Slučaj je prijavljen tužilaštvu koje je ocijenilo da nema elemenata krivičnog djela, pa je podnijeta prekršajna prijava, a nelegalni taksista je priveden sudiji za prekršaje

29296 pregleda 481 reakcija 38 komentar(a)
Sudar na raskrsnici, Foto: Privatna arhiva
Sudar na raskrsnici, Foto: Privatna arhiva

Nelegalni taksista iz Budve prije dva dana je na Autobuskoj stanici napao i udario registrovanog taksistu drškom od kosijera, a onda je nekih 300 metara dalje na raskrsnici svojim automobilom udario drugog taksistu.

Nakon što ga je policija privela, oduzela mu kosijer, a za nelegalnog taksistu je, kako saznaju “Vijesti” utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola, i da je imao 1,4 promila alkohola u krvi.

Kako je “Vijestima” potvrdilo nekoliko svjedoka, to se desilo u petak popodne, oko 16 časova, kada je došlo do svađe zbog mušterija na Autobuskoj stanici, a legalni taksisti su se pobunili zbog preuzimanja putnika.

Nakon što je napravio udes, policija je došla na lice mjesta i privela nelegalnog taksistu koji je zadržan u policijskoj stanici.

Slučaj je prijavljen tužilaštvu koje je ocijenilo da nema elemenata krivičnog djela, pa je podnijeta prekršajna prijava, a nelegalni taksista je priveden sudiji za prekršaje.

Na fotografijama dostavljenim “Vijestima” vidi se da je do sudara došlo između vozila marke “fijat”, koje nema taksi registarske tablice i “škode”, koja je vlasništvo budvanske taksi firme “Sany”,

Prije 15 dana Komunalna policija i inspekcija iz Budve kaznila je taksistu Z. F. novčanom kaznom od 1.500 eura, jer nije imao odobrenje za rad.

Njega su prethodno prijavili vlasnici privatnog smještaja na Svetom Stefanu, jer je njihovim gostima tražio za taksi uslugu prevoza do Budve i nazad 250, a naplatio 200 eura.

Kako je pisalo u prijavi u koju su “Vijesti” imale uvid, češka turistkinja i njen partner, američki državljanin, uzeli su taksi kako bi ih odveo do najbližeg punkta da plate boravišnu taksu. Umjesto da ih odveze do Pržna, taksista ih vozi do Budve, gdje naplaćuje i čekanje.

On je upravljao taksi vozilom podgoričkih registarskih oznaka. Turiste je vraćao u smještaj i tražio 250 eura, ali su oni platili 200 i prijavili vlasnicima smještaja slučaj.

“Subjekat nadzora je Z. F. Zaustavljen je u naselju Boreti na autobuskom stajalištu kod hotela ‘Mediteran’. Upravljao je PMV marke ‘reno senik’, registarskih oznaka PG TX 802 i nudio usluge prevoza putnika u drumskom saobraćaju kao fizičko lice za koje nema odobrenje nadležnog organa, nije registrovan u Centralnom registru privrednih subjekata. Vozilo je isključeno iz saobraćaja na 48 sati, oduzeta je saobraćajna i jedna registarska tablica. Drugu nije posjedovao. Kažnjen je po članu 141 stav 1 tačka 1, a u vezi sa članom 17 stav 2 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura”, naveli su “Vijestima” u Komunalnoj policiji i inspekciji Opštine Budva.

Prethodnih godina u metropoli turizma bilo je dosta slučajeve kada su taksisti od turista, uglavnom stranaca, papreno naplaćivali vožnje na kratkim relacijama.

divlji taksi Budva
foto: Privatna arhiva

Po Zakonu taksisti u Budvi osim TX registarskih oznaka, moraju imati bijelu oznaku na krovu automobila.

Bonus video: