FILIPOVIĆ NAPAO NOVINARKU

Milka Tadić-Mijović verbalno napadnuta, uhapšena bezbjednosno-interesantna osoba

"Vikao je i govorio kako ja pišem svašta za "škaljarce" i to bez dokaza, da novinari sve lažu i da pišemo protiv Mila (Đukanovića) bez dokaza. Govorio je kako nas sve treba pobiti."

63568 pregleda 373 reakcija 52 komentar(a)
Tadić Mijović, Foto: Boris Pejović
Tadić Mijović, Foto: Boris Pejović

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović verbalno je napadnuta večeras, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Volija" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija je za manje od pola sata, uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića (56), koji se nalazi u prostorijama CB Budva i biće predat tužilaštvu na dalju nadležnost.

Tadić-Mijović ispričala je "Vijestima" da se verbalni napad dogodio na parkingu i to bez ikakvog povoda.

"Taj čovjek je pripao autu i počeo da govori kako sam se, navodno, pogrešno parkirala. Nakon toga kada je vidio o kome je riječ krenuo je da psuje i prijeti kako će da mi izbuši sve četiri gume, prijetio novinarima Vijesti i ponavljao kako ja i kolege svašta pišemo protiv "škaljaraca". Vikao je i govorio kako ja pišem svašta za "škaljarce" i to bez dokaza, da novinari sve lažu i da pišemo protiv Mila (Đukanovića) bez dokaza. Govorio je kako nas sve treba pobiti. To je užasno bilo. Prijetnje i vika trajale su jedno 7-8 minuta", ispričala je Tadić-Mijović "Vijestima".

Državni sekretar MUP-a i zamjenik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima Zoran Miljanić kazao je "Vijestima" da je osumnjičeni za verbalni napad uhapšen ubrzo nakon prijave Tadić-Mijović.

"Službenici CB Budva reagovali su promptno i vrlo brzo uhapsili Boška Filipovića, bezbjednosno-interesantno lice, koji je priveden. Biće predat tužilaštvu na dalju nadležnost. Moram da naglasim da je Tadić-Mijović napadnuta zbog svog novinarskog rada. Policija će kao i do sada u sličnim situacijama reaagovati i stati u zaštitu novinara", poručio je Miljanić.

Bivši bokser Boško Filipović poznat je po nasilničkom ponašanju, a budvanska policija hapsila ga je i u ljeto 2018. godine, zbog sumnje da je u jednom petrovačkom kafiću vitlao pištoljem i prijetio osoblju i gostima.

Nasilnička epizoda u Petrovcu uslijedila je nakon što je iz Beograda uspio da skine "nanogicu" i pobjegne iz kućnog pritvora, jer ga je Treći sud u Beogradu osudio na 11 mjeseci zbog prijetnji smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću.

Boško Filipović je tamošnjoj policiji poznat i po tome što je 2017. godine u centru Beograda zapalio svoj "porše" u znak protesta jer, kako je pričao, nakon četriri decenije života u Srbiji nije mogao da dobije tamošnje državljanstvo.

Mediji su godinama pisali o bivšem bokseru navodeći da su se protiv njega vodili brojni sudski postupci, mahom, zbog nasilničkog ponašanja.