Rakočević tvrdi da napad ima političku pozadinu

Funkcioner DF-a iz Bijelog Polja smatra da je napadnut jer je naručivao "srpske pjesme", a da su napadači "suprotna, crnogorska strana"

9962 pregleda 4 komentar(a)
Rakočević, Foto: Jadranka Ćetković
Rakočević, Foto: Jadranka Ćetković

Funkcioner Demokratskog fronta iz Bijelog Polja Radovan Rakočević pretučen je preksinoć oko 22 časa, u naselju Lješnica u Bijelom Polju. Rakočević je ispričao da ga je prvo tokom dana na jednoj svadbi, zbog izbora pjesama, napao jedan od gostiju, njegov komšija Konstantin Jurišević, udarivši mu dva šamara.

U prijavi policiji Rakočević je naveo da ga je iste večeri tuklo 4-5 mladića, među kojima i Jurišević.

Incident se desio ispred kuće Juriševića u Lješnici, gdje je Rakočević došao “da popriča s Juriševićem”.

“Došao sam da popričam s Konstantinom Juriševićem, kojeg od ranije znam po imenu Bojan. U momentu dok sam se raspitivao kod njegove kuće, prema meni je iz dvorišta istrčalo i nasrnulo na mene 4-5 lica. Udarili su me više od 10 puta u predjelu glave i tijela. Od napadača su me odbranili Milan i Slavica Vuković, koji su pritrčali i razdvojili ih od mene”, navodi Rakočević u prijavi.

Rakočević je, odgovarajući na pitanje po čemu taj slučaj ima političku pozadinu, ispričao da je šamare dobio nakon što je naručivao “srpske pjesme”.

”Naravno da slučaj ima političku pozadinu, a Juriševići su poznati kao “suprotna, crnogorska strana”.

Rakočević je, prema izvještajima ljekara bjelopoljske bolnice zadobio povrede u vidu “kontuzije s otokom desne slepoočne strane glave, bolni pokreti s otokom u desnom zglobu, kontuzija desnog ramena, oguljotina prednje strane grudnog koša, povredu desnog ručnog zgloba i više otoka ruku i ramena i kontuzionih povreda.

Iz Uprave policije “Vijestima” je saopšteno da je u toku prikupljanje obavještenja o ovom slučaju, o čemu su obavijestili i Osnovnog državnog tužioca.

Iz Osnovnog tužilaštva je saopšteno da su izdati nalozi i instrukcije policiji.

“Upoznati smo sa slučajem, a pored naloga i instrukcija policiji su predati zahtjevi za prikupljanje potrebnih obavještenja u cilju rasvjetljavanja slučaja”, saopšteno je iz ODT.

Demokratska narodna partija (DNP) je saopštila da su Rakočevića pretukle osobe “za koja se osnovano sumnja da imaju veze i s određenim kriminalnim klanovima” i poručili da će se sami braniti od napada, te da očekuju da tužilaštvo i policija što prije uhapse i procesuiraju osumnjičene.

Bonus video: