Sankcionisana 342 vozača motocikla, 117 isključeno iz saobraćaja: Vozi se bez položenog ispita, ne nosi se kaciga...

"Navjeći broj počinilaca ovih saobraćajnih prekršaja registrovan je u primorskim opštinama, što je i očekivano, međutim posebno zabrinjavanja njihov broj u Herceg Novom, Kotoru i Ulcinju"

6366 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom akcija "Motocikl" koju je saobraćajna policija realizovala od 13. do 15. avgusta 2021. godine, zbog počinjenih prekršaja, sankcionisana su 342 vozača motocikla, dok je iz saobraćaja isključeno 117, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je cilj akcije bio pojačana kontrola motociklista kao učesnika u saobraću, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

"Navjeći broj počinilaca ovih saobraćajnih prekršaja registrovan je u primorskim opštinama, što je i očekivano, međutim posebno zabrinjavanja njihov broj u Herceg Novom, Kotoru i Ulcinju. Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju, još jednom apeluju na vozače motocikala i ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju saobraćajne propise.

"Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: