Herceg Novi: Krivična prijava zbog nadriljekarstva

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je za liječenje naplaćivao 30 eura po terapiji a da je ovom radnjama stekao protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 200.000 eura", navodi se u saopštenju UP

12365 pregleda 300 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici policije u Herceg Novom otkirili su krivično djelo nadriljekarstvo i protiv osumnjičenog T.T. (48) državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu, saopšteno je iz Uprave policije.

On se, kako se sumnja, u neutvrđenom vremenskom periodu, bez diplome Medicinskog fakulteta ili druge odgovarajuće stručne spreme, kao lice koje nije član Ljekarske komore Crne Gore bez odobrenja nadležnih organa bavio liječenjem putem bioenergije i primjenom prirodnih preparata.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je za liječenje naplaćivao 30 eura po terapiji a da je ovom radnjama stekao protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 200.000 eura", navodi se u saopštenju UP:

Dodali su i da su po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi T.T. i tom prilikom "pronašli i oduzeli novac u iznosu od 36.420 eura, a za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela nadriljekarstvo"

Bonus video: