Funcioneru DF-a Rakočeviću polomljena vilica

Rakočevića je, kako je tvrdio ranije, pretukao komšija Konstantin Jurišević, u dvorištu svoje kuće

15939 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Rakočević, Foto: Jadranka Ćetković
Rakočević, Foto: Jadranka Ćetković

Fukciner Demokratskog fronta Radovan Rakočević zadobio je teške tjelesne povrede, nakon što je prije dvije noći pretučen u Lješnici kod Bijelog Polja.

On je to potvrdio Vijestima danas, navodeći da mu je u Kliničkom centru Crne Gore konstatovan prelom vilice.

Rakočevića je, kako je tvrdio ranije, pretukao komšija Konstantin Jurišević, u dvorištu svoje kuće.

Rakočević je ispričao da ga je prvo tokom dana, u nedjelju, na jednoj svadbi, zbog izbora pjesama, napao jedan od gostiju, njegov komšija Konstantin Jurišević, udarivši mu dva šamara.

U prijavi policiji Rakočević je naveo da ga je iste večeri tuklo četiri, pet mladića, među kojima i Jurišević. U nalazu KCCG se konstatuje: “evidentan prelom kondilarnog nastavka mandibule sa lijeve strane”.

Vijestima je iz Tužilaštva saopšteno da su izdati nalozi i instrukcije policiji i da su predati zahtjevi za prikupljanje potrebnih obavještenja u cilju rasvjetljavanja slučaja. Incident se desio na ulici ispred kuće Juriševića u Lješnici, gdje je Rakočević došao “da popriča s Juriševićem”.

“Došao sam da popričam s Konstantinom Juriševićem, kojeg od ranije znam po imenu Bojan. U momentu dok sam se raspitivao kod njegove kuće, prema meni je iz dvorišta istrčalo i nasrnulo na mene 4-5 lica. Udarili su me više od 10 puta u predjelu glave i tijela. Od napadača su me odbranili Milan i Slavica Vuković, koji su pritrčali i razdvojili ih od mene”, navodi Rakočević u prijavi.

Rakočević je, odgovarajući na pitanje po čemu taj slučaj ima političku pozadinu, ispričao da je šamare dobio nakon što je naručivao “srpske pjesme”.

”Naravno da slučaj ima političku pozadinu, a Juriševići su poznati kao “suprotna, crnogorska strana”.

Rakočeviću u bjelopoljskoj Opštoj bolnici nije konstatovan prelom vilice. Prema izvještajima ljekara te bolnice, on je zadobio povrede u vidu “kontuzije s otokom desne slepoočne strane glave, bolni pokreti s otokom u desnom zglobu, kontuzija desnog ramena, oguljotina prednje strane grudnog koša, povredu desnog ručnog zgloba i više otoka ruku i ramena i kontuzionih povreda".

Bonus video: