Konjević saslušan u Tužilaštvu

Lider SDP-a saslušan je zbog objavljivanja sadržaja internog mejla Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

15514 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Konjević, Foto: Savo Prelević
Konjević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević saslušan je danas u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, zbog objavljivanja sadržaja internog mejla Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na sjednici skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

Konjević je nakon saslušanja kazao da očekuje da će Tužilaštvo saslušati i predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića jer postoji osnov sumnje da je potpisujući rješenje o imenovanju direktora Uprave policije Zorana Brđanina, mimo mišljenja Skupštine, počinio neko od krivičnih djela zlupotrebe službenog položaja.

Konjević
Konjevićfoto: Savo Prelević

“Pošto su mene pozvali zbog jedne izjave da imam informaciju, baš me interesuje da li će pozvati predsjednika Vlade koji je imenovao direktora policije mimo mišljenja Skupštine, na šta ga jasno obavezuje zakon. Da vidimo da li je postupanje tužilaštva samo na bazi onoga šta ko kaže, ili to ima veze sa nekim funkcionalnim položajem, pa se predsjednik jedne opozicione partije i poslanik može zvati da bi obavijestio policiju i tužilaštvo šta je objavljeno na društvenoj mreži prije mjesec dana”, kazao je Konjević.

On je kazao da Brđanin ima podršku SDP-a, ali “da se ovdje radi o postupanju Vlade i ponašanju i sprovođenju postupka koji je mimo zakona”.

Istakao je da je svaki prethodni direktor policije od Vlade imenovan tek nakon što je Skupština obavijestila Vladu o svom mišljenju, a mišljenje utvrdila na sjednici.

Konjević je kazao da je tužiteljku interesovalo na koji način je dobio mejl Ministarstva, te da je odgovorio da je sadržaju mejla pristupio preko društvenih mreža.

“Rekao sam tužiteljki da je trebalo na početku da me zovne, da ne zove službenika ministarstva poljoprivrede jer to nisam dobio od njih, da ne otvara policijsku istragu, da ne troši novac građana Crne Gore, jer je taj mejl objavljen na društvenim mrežama”, kazao je Konjević.

On je istakao da policija i tužilaštvo potpuno bespotrebno vode istragu, što je, kako je kazao, apsurdno, “jer da su vodili bilo kakvu ozbiljnu istragu znali bi da je taj mejl objavljen na jednoj od društvenih mreža”:

“Upravo sa jedne od društvenih mreža sam pristupio sadržini tog mejla. To pokazuje apsurd kako funkcionišu institucije”.

Bonus video: