UP: Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa kažnjeno više od 600 vozača i saputnika

Uprava policije apeluju na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i tako doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju

9235 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, sankcionisano je 642 vozača i saputnika u vozilu, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se navodi da je saobraćajna policija 21. i 22. avgusta realizovala operativnu akciju "Pojas".

"Cilj akcije je bio pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i saputnika u vozilu, u skladu sa zakonom. Tokom realizacije akcije, zbog počinjenog prekršaja, odnosno nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, sankcionisano je 642 vozača i saputnika u vozilu", ističe se u saopštenju UP.

Iz ove institucije apeluju na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i tako doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

"Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: