Državljanin Švedske uhapšen u Baru: Pokušao da se upiše kao vlasnik državne parcele?

Načelnik barskog Katastra, Mrđan Kovačević u razgovoru za Televiziju Vijesti kratko je potvrdio da je osujećen pokušaj protivpravnog prisvajanja imovine velike vrijednosti

62383 pregleda 130 reakcija 35 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog pokušaja pljačke državne imovine vrijedne više od 300.000 eura rano jutros uhapšen je M.D., državljanin Švedske trenutno nastanjen u Baru, dok se za dvije osobe intenzivno traga.

Kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, hapšenje je uslijedilo nakon što je barski katastar prijavio nadležnima da M.D., na osnovu dokumentacije Ministarstva finasija, za koju su na osnovu pečata i potpisa utvrdili da je falsifikovana, zahtijeva da se upiše kao vlasnik državne katastarske parcele od 1.493 kvadratna metra u centru Bara.

Načelnik barskog Katastra, Mrđan Kovačević u razgovoru za Televiziju Vijesti kratko je potvrdio da je osujećen pokušaj protivpravnog prisvajanja imovine velike vrijednosti.

Dodaje da su u stalnoj komunikaciji sa tužilaštvom i policijom u vezi ovog ali i drugih slučajeva.

"Katastar Bar je pokazao da je barijera kriminalnim radnjama i da će tako biti i ubuduće, te da je partner onima koji se bore protiv svih vidova kriminaliteta, kazao je Kovačević.

Bonus video: