Akcija "Dinamit": Pronađene eksplozivne naprave, eksploziv i puška za podvodni ribolov

"Policija je kontrolisala i ronioca, O.M. (47) državljanina Rusije, kod kojeg je pronađena puška za podvodni ribolov marke "Merlin Karbone", za koju nije posjedovao potrebnu dozvolu"

9708 pregleda 9 komentar(a)
Puška za podvodni ribolov, Foto: Uprava policije
Puška za podvodni ribolov, Foto: Uprava policije

Tokom akcije "Dinamit pronađene su eksplozivne naprave, eksploziv i puška za podvodni ribolov, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su policajci sa inspektorima za morsko ribarstvo i Građanskom inicijativom "Stop krivolovu" tokom avgusta sproveli više akcija u cilju suzbijanja nezakonitog ribolova na moru uz upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava.

"U jednoj aktivnosti granična policija je u priobalnom dijelu rta Platamun koji pripada Kotoru pronašla šest eksplozivnih naprava i šest inicijalnih kapisli. U priobalnom dijelu od rta Žabica do rta Platamuni policija je pronašla i izuzela devet kocki TNT eksploziva i sedam inicijalnih kapisli. Policija je kontrolisala i ronioca, O.M. (47) državljanina Rusije, kod kojeg je pronađena puška za podvodni ribolov marke "Merlin Karbone", za koju nije posjedovao potrebnu dozvolu, što je predato inspektoru za morsko ribarstvo na dalju nadležnost", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je pronalaženjem navedenih eksplozivnih naprava i druge opreme spriječen nezakonit ribolov na moru.

"Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije lica kojima su pripadale pronađene nedozvoljene materije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: