Bjelopoljcu koji je automobilom naskočio na drugo vozilo, 30 dana zatvora

Bjelopoljac I.K. (21) je 26. avgusta u jutarnjim satima oko 4.30 čadova na magistarlnom putu u mjestu Sutomore upravljao automobilom "renault modus" i izazvao saobraćajnu nezgodu

6976 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi, odjeljenja u Baru Sonja Ivović odredila je kaznu zatvora od 30 dana Bjelopoljcu I. K. (21) jer izazvao saobraćajnu nezgodu u alkoholisamom stanju.

To je potvrdio zamjenik predsjednika Suda, sudija portparol Marko Đukanović.

Naime, riječ je o nezgodi gdje je automobilom se "popeo" na drugi automobil, a fotografije su objavljene na društvenim mrežama.

Mladić je 26. avgusta u jutarnjim satima oko 4.30 čadova na magistarlnom putu u mjestu Sutomore upravljao automobilom "renault modus" i izazvao saobraćajnu nezgodu.

Naknadnim alkotestiranjem je ustanovljeno da je upravljao vozilom pod dejstom alkohola od 2,25g/kg alkohola u organizmu.

Na taj način, kako se navodi u rješenju sudije, počinio prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, na osnovu kojeg je kažnjen zatvorom u trajanju od 30 dana.

Pored zatvorske kazne, okrivljenom su za počinjeni prekršaj odredjena 3 kaznena boda, te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šedt mjeseci.

Bonus video: