Brkovići i Popović u Istražnom zatvoru

Brkovići i Popović uhapšeni su zbog sumnje da su državu oštetili za nešto više od sedam miliona eura - nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) “Boka”

41804 pregleda 142 reakcija 72 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Luka Zeković
Dragan Brković, Foto: Luka Zeković

Uhapšeni biznismen Dragan Brković, njegovi sinovi Boris i Bojan i izvršni direktor kompanije "Vektra" Milić Popović sprovedeni su u Istražni zatvor u Spužu.

Takvu odluku donio je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, koji je prihvatio prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) - da im odredi pritvor do 30 dana.

Milić Popović
Milić Popovićfoto: Luka Zeković

Brkovići i Popović uhapšeni su zbog sumnje da su državu oštetili za nešto više od sedam miliona eura - nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) “Boka”.

SDT im na teret im stavlja da su izvršili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Boris Brković
Boris Brkovićfoto: Luka Zeković

”Odluka u ovom predmetu donijeta je nakon sveobuhvatne istrage i vještačenja, kojima je do stepena osnovane sumnje utvrđeno da je nastupila šteta za državni budžet”, kazao je nakon hapšenja Brkovića i Popovića izvor iz istrage, dodajući da spisak uhapšenih nije konačan.

Bojan Brković
Bojan Brkovićfoto: Luka Zeković

Tužioci su ispitivali kako je Brković prije 14 godina kupio HTP “Boka”, ali i da li je nakon što je njegova uprava dovela preduzeće do bankrota, sprovođenjem stečaja kroz reorganizaciju krčmio imovinu firme i iz nje pozajmicama izvlačio novac, dok bivši radnici još nijesu naplatili potraživanja.

Bonus video: