Troje zaposlenih u Upravi za šume osumnjičeno da su omogućili bespravnu sječu

U saopštenju se navodi da je krivična prijava podnijeta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama protiv R.N. (54), Ž.V. (58) i T.B. (49) iz Berana

11575 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Beranska policija je protiv tri osobe zaposlene u Upravi za šume podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršile krivično djelo "zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu", saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je krivična prijava podnijeta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama protiv R.N. (54), Ž.V. (58) i T.B. (49) iz Berana.

"Djelo koje im se stavlja na teret osumnjičeni su izvršili u svojstvu zaposlenih Uprave za šume – Područna jedinica Berane tako što su nevršenjem službene dužnosti omogućili bespravnu sječu šume nepoznatim licima u GJ Kaludarsko – Dapsićke šume. Oni su, kako se sumnja, od početka oktobra 2020. do kraja novembra 2020. godine omogućili bespravnu sječu šume i to u količini od 86 stabala smrče ukupne bruto drvne mase 226,52 m3, jele 24 stabla ukupno bruto drvne mase 84,10 m3 i pet stabala javora ukupne bruto drven mase 8,39 m3, gdje su sebi ili drugom pribavili materijalnu korist, odnosno pričinili štetu Upravi za šume Crne Gore u iznosu 36.497 eura", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: