Cetinje: Poslanik iz RS dao izjavu u policiji, tvrdi da ga je fizički napalo desetak mladića

Vukanović je kazao da nije uradio ništa čime bi bilo koga isprovocirao

44443 pregleda 63 reakcija 61 komentar(a)
Vukanović, Foto: Screenshot/Youtube
Vukanović, Foto: Screenshot/Youtube

Poslanik Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS), Nebojša Vukanović, dao je danas izjavu u cetinjskoj policiji nakon što je, kako tvrdi, fizički napadnut od strane grupe od oko deset mladića.

Vukanović je u prijestonici snimao video prilog za svoj Jutjub kanal, a kazao je da nije uradio ništa čime bi bilo koga isprovocirao.

"Poznali su me neki momci kad sam se vraćao prema autu, tamo negdje na Studentskom trgu, rekli su - evo onog Srbina, đe ti je Stanivuković, Dodik... Prišlo mi je desetak momaka, neko šamar, neko pesnica, neko nogom... ali eto, ostao sam na nogama, nije to bilo tako strašno, razumijem situaciju", kazao je Vukanović.

Rekao je da je reagovalo par policajaca koji su bili u blizini, a da su mu napadači oduzeli telefone.

"Gledali su da nisam nekog snimao, nije bilo snimaka, i onda - šta ćeš ovdje ti iz Trebinja, mrš sa Cetinja, šta ćeš ti ovdje iz Trebinja, Srbine... Vrlo ružno, moram priznati da sam razočaran napetošću koja je nepotrebna".

Vukanović tvrdi i da su mu, dok su ga navodno udarali, govorili i "evo, vidiš da ima Crnogoraca", misleći na izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je nedavno negirao postojanje crnogorske nacije.

Bonus video: