Veljoviću zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke

Prema saznanjima Vijesti većina danas privedenih puštena je nakon saslušanja, jer u njihovim postupcima nije bilo elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti

170329 pregleda 292 reakcija 290 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nakon saslušanja cetinjsko tužilaštvo odlučilo je da do 72 sata odredi zadržavanje savjetniku za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselinu Veljoviću, kazao je Vijestima rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje Duško Milanović.

Objasnio je da je zadržavanje određeno zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Milanović je naglasio da je ODT Cetinje formiralo još jedan predmet u vezi današnjih događaja na Cetinju, u kom će ispitati da li je policija prekomjerno upotrebljavala silu.

Veljović je danas priveden Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, gdje je saslušan zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Vijestima iz tog tužilaštva.

Dugogodišnji policajac i doskorašnji direktor Uprave policije rano jutros nasrnuo je na svoje doskorašnje kolege, predvodeći napad na njih.

Veljovićev napad zabilježile su kamere, a snimak je na Tviteru objavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Nešto prije devet sati uhapšen je i sproveden u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje.

Dok su ga policajci sprovodili ka službenom automobilu tražio je da pozove svog advokata.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije saopštili su da su obišli sve privedene na Cetinju, među kojima i Veljovića.

Povezani članci

05. Septembar 2021.

Uhapšen Veselin Veljović

Ni on ni ostali, saopšteno je, nijesu imali primjedbi na postupanje policije.

Prema saznanjima Vijesti većina danas privedenih puštena je nakon saslušanja, jer u njihovim postupcima nije bilo elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Osim Veljovića, još jednom uhapšenom na teret se stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Bonus video: