Odloženo suđenje ljekarima bolnice u Bijelom Polju: Advokat povrijedio nogu

Zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula odgovaraju ljekari Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela CImbaljević nisu priznali da su krivi zbog infekcije pet beba u bjelopoljskoj Bolnici

4770 pregleda 5 komentar(a)
Bolnica u Bijslom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Bolnica u Bijslom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Suđenje ljekarima bjelopoljske Bolnice odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju, zbog nedolaska odbrane.

Zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula odgovaraju ljekari Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela CImbaljević nisu priznali da su krivi zbog infekcije pet beba u bjelopoljskoj Bolnici.

Oni se terete za teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

VIšem sudu je dostavljen dopis uz medicinsku dokumentaciju advokata Draga Konatara, branioca Jeremića i Tahirović, u kojem navodi da je spriječen da prisustvuje suđenju zbog povrede skočnog zgloba.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po jednu godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Bonus video: