Uhapšeno 196 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

"Službenici saobraćajne policije su kontrolisali 9.397 vozača, od čega je pod uticajem alkohola zatečeno 846 vozača, kojima je izdato 318 prekršajnih naloga i podnijeto 538 prekršajnih prijava, dok je 13 vozača odbilo alkotestiranje, a njih 16 poricalo rezultate alkotestiranja i tražilo analizu krvi“, kaže se u saopštenju

12530 pregleda 27 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorska policija tokom kampanje „Kad pijem ne vozim“, uhapsila je 196 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u koncetraciji većoj od 1 g/kg, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je završena zajednička kampanja sa Pivarom Trebjesa, koja je sprovođena zbog podizanja svijesti vozača o opasnostima koje nosi vožnja pod dejstvom alkohola.

Policija je, kako je saopšteno, vozačima podijelili tri hiljade osvježivača vazduha sa logom kampanje, kao preventivni dio kampanje.

"Službenici saobraćajne policije su kontrolisali 9.397 vozača, od čega je pod uticajem alkohola zatečeno 846 vozača, kojima je izdato 318 prekršajnih naloga i podnijeto 538 prekršajnih prijava, dok je 13 vozača odbilo alkotestiranje, a njih 16 poricalo rezultate alkotestiranja i tražilo analizu krvi“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su apelovali na vozače da budu savjesni i ne upravljaju vozilom kada su konzumirali alkohol, bez obzira na koncetraciju alkohola u krvi.

"Čime će preduprijediti neželjene posljedice saobraćajnih nezgoda i time zaštititi svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: