Klub poslanika DPS: Sramotno ćutanje MVP na maltretiranje poslanika

"Republika Srbija nastavlja sa šikaniranjem poslanica i poslanika crnogorske Skupštine, čime krši niz međunarodnih diplomatskih konvencija"

9192 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) osudio je, kako su naveli u saopštenju, ponašanje srpskih vlasti prema poslanici te partije Dragici Sekulić.

Doskorašnju ministarku ekonomije i poslanik DPS-a Dragicu Sekulić uhapsili su sinoć srpski policajci na granici sa Crnom Gorom, nakon što su kod nje pronašli, kako je Vijestima kazala, šest tableta bromazepama.

Nakon saslušanja puštena je da se brani sa slobode, a tamošnje tužilaštvo tereti je za posjedovanje droge.

Iz Kluba poslanika DPS su saopštili da će pružiti svu neophodnu pravnu i diplomatsku podršku Sekulić "kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu u postupku za koji sama procijeni da je adekvatan u ovom slučaju".

"Republika Srbija nastavlja sa šikaniranjem poslanica i poslanika crnogorske Skupštine, čime krši niz međunarodnih diplomatskih konvencija. Ovog puta je žrtva bila poslanica DPS Dragica Sekulić, koja je u Srbiju putovala zbog smrti člana porodice. Višesatno zadržavanje u policiji poslanice Sekulić i njenog supruga, zbog šest tableta "Bromazepama", i to dok su putovali na sahranu, ne može se obrazložiti ničim drugim do političkim progonom poslanika koji su u crnogorskom Parlamentu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, što su srpski zvaničnici ranije najavljivali", navodi se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

Dodaju da u ovom, kao i u drugim slučajevima, "Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sramotno ćuti i ne preduzima ništa".

"To nije ništa drugo sem produžetak njihovog sluganstva i poniznosti prema šefovima iz Beograda, ne bi li se dokazali kako dobro obavljaju poslove zbog kojih su instalirani", navodi se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

Bonus video: