Krivična prijava zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju

Kako je saopšteno iz Uprave policije, prijava je podnijeta protiv preduzeča "Montenegro Gulf Business Consulting" iz Podgorice i M.J. (34), izvršne direktorke kompanije

4565 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je podnijeka krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv fizičkog i pravnog lica zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, prijava je podnijeta protiv preduzeča "Montenegro Gulf Business Consulting" iz Podgorice i M.J. (34), izvršne direktorke kompanije.

"M.J. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u pravnom licu, u periodu od juna 2018. do avgusta 2019. godine sačinila 15 fiktivnih faktura za konsultantske usluge na ime privrednog društva "Black Mountain Real Estate Development" d.o.o. Kotor, koje su upotrijebljene prilikom podnošenja predloga za izvršenje javnom izvršitelju u Kotoru, a na osnovu kojih je donijeto rješenje o izvršenju na štetu privrednog društva iz Kotora i na taj način su ovo fizičko i pomenuto pravno lice za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 75.000 eura", saopšteno je iz policije.

Bonus video: