Podignuta optužnica protiv sedam optuženih za stvaranje kriminalne organizacije

Okrivljenim T.J. i M.N. istom optužnicom stavljeno je na teret da su, kao saizvršioci, počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju, a okrivljenim M.J. i L.Z. krivično djelo ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja

23816 pregleda 44 reakcija 1 komentar(a)
Zgrada Tužilaštva u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Zgrada Tužilaštva u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je danas Višem sudu u Podgorici, radi kontrole i potvrđivanja, optužnicu podignutu protiv Jovana Trkulje, Nikole Mirića, Jovana Miranovića, Aleksandra Veljovića, Saše Stanišića, Zorana Lekića i M.M. zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije.

"Istom optužnicom okrivljenim T.J. i M.N. stavljeno je na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, a okrivljenim M.J. i L.Z. krivično djelo ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja. Takođe, protiv označenih lica optužnica je podignuta i zbog tri krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz SDT-a.

Policija je početkom marta uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca zbog pripreme ubistva Podgoričanina Milića Minje Šakovića, koji prema policijskoj evidenciji, važi za visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana. Nekoliko dana kasnije uhapšen je i Podgoričanin Saša Stanišić.

Hapšenje je izbjegao Beograđanin Zoran Lekić. Osim za njim, policija traga za još najmanje tri osobe, među kojima su navodno i organizatori te kriminalne grupe, za koje se vjeruje da su visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana.

Povezani članci

08. Septembar 2021.

Šaković tvrdi da ne zna ko hoće da ga ubije

Bonus video: