Uhapšen Danilovgrađanin: Osumnjičen da je lovačkom puškom htio da ubije psa

Iz Uprave policije su kazali da je tužilac naložio da se M.D. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo ubijanje i mučenje životinja ili razaranje njihovog staništa, te krivično djelo izazivanje opšte opasnosti

14602 pregleda 397 reakcija 8 komentar(a)
Lovačka puška i municija, Foto: Uprava policije
Lovačka puška i municija, Foto: Uprava policije

M.D. (21) iz Danilovgrada uhapšen je sinoć zbog "oružja, mučenja životinje i izazivanja opšte opasnosti", saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija u Danilovgradu sinoć obaviještena da je u mjestu Ćurilac upotrijebljeno vatreno oružje kojom prilikom je nekoliko komada municije – sačme, pogodilo u objekat jednog od mještana ovog naselja.

"Na lice mjesta su izašli pripadnici policije koji su izvšili uviđaj, prikupili obavještenja, preduzeli sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te došli do sumnje da je M.D. upotrijebio lovačku pušku u namjeri da ustrijeli psa", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je tužilac naložio da se M.D. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo ubijanje i mučenje životinja ili razaranje njihovog staništa, te krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"On će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: