Mujoviću i ostalima odloženo suđenje za šverc droge

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Zoran Radović je kao razlog odlaganja naveo nekompletnost krivičnog vijeća

6150 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Početak sudskog procesa Radovanu Mujoviću iz Nikšića, i ostalim okrivljenima za šverc droge, u podgoričkom Višem sudu, odloženo je za 9. novembar jer nijesu bili ispunjeni uslovi za održavanje ročišta.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Zoran Radović je kao razlog odlaganja naveo nekompletnost krivičnog vijeća.

Optužnicom koju zastupa specijalni tužilac Nataša Bošković, okrivljeni su i Milena Kankaraš, Petar Mujović, Radosav Vukčević, Aleksandar Đurđevac, Zoran Drinčić, Branko Vušković, Miloš Bulajić, Jovan Božić, Predrag Marković, Davor Avdić, Stefan Lalatović, Željko Goranović i Alen Šabotić.

Okrivljeni Mujović je od početka 2018. do 25. avgusta 2019. na teritoriji Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Mađarske organizovao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela za koja se mogu izreći kazne od četiri godine i više zatvora, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

U ovom predmetu status svjedoka saradnika ima Miloš Mančić, što je potvrđeno rješenjem Višeg suda od 20. januara 2021. godine.

Mujović je, prema navodima istrage, planirao izvršenje krivičnih djela, obezbjeđivao novac i telefone sa inostranim SIM karticama, davao naredbe i uputstva za izvršenje krivičnih djela.

Bonus video: