Spriječeno krijumčarenje cigareta vrijednih oko 35.000 eura, uhapšene dvije osobe

"Pripadnici policije su obaviješteni od stane obezbjeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru a koji su prevozili veću količinu cigareta", saopšteno je iz policije

24993 pregleda 305 reakcija 18 komentar(a)
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava policije
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije spriječili su krijumčarenje 1.750 šteka cigareta bez akciznih markica u vrijednosti oko 35.000 eura i zbog krivičnog djela krijumčarenje uhapsili špeditere N.F. (51) i J.A. (38).

"Pripadnici policije su obaviješteni od strane obezbjeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru a koji su prevozili veću količinu cigareta", saopšteno je iz policije.

Pregledom vozila, navodi se, pronađeno je 35 paketa sa 1.750 šteka cigareta bez dokumentacije o transportu i vlasništvu nad akciznom robom, ukupne vrijednosti 35.000 eura.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su N.F. i J.A. kao zaposleni u navedenoj firmi u službeno vozilo u Slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar utovarili 35 paketa cigareta bez akciznih markica i dokaza o porijeklu. Ova lica su ih potom neovlašćeno prenijeli preko carinske linije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora i koristeći prolaz na izlaznoj rampi iz Slobodne zone Luke Bar gdje imaju mogućnost službenog prolaza kao zaposleni u špediciji „Zenšped group“ d.o.o. i tako prokrijumčarili cigarete", piše u saopštenju.

Uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Bonus video: