Nikšić: Uhapšena osoba zbog pomaganja izvršiocu krivičnog djela

Osim toga, dodaje se u saopštenju, srodnik povrijeđenog lica je prijavio i da je u kući pronašao dvije pištoljske čaure i tragove krvi

9485 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttrestock
Ilustracija, Foto: Shuttrestock

Nikšićka policija je uhapsila S.P. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su pojasnili iz Uprave policije, nikšićka policija je 14. avgusta oko 4.30 časova obaviještena od strane srodnika povrijeđenog lica, da je prethodnog dana lice Z.K. (53) zadobio povredu u predjelu desne noge.

"Dalje je policija obaviještena da je Z.K. iz Medicinskog centra Nikšić upućen na liječenje u bolnicu Vaso Ćuković u Risnu gdje je izvršena hiruška intervencija i kojom prilikom su konstatovane povrede u vidu ustrijelnih rana nastale uslijed ispaljivanja projektila iz vatrenog oružja, te su u tom dijelu tijela pronađena dva ispaljena projektila nepoznatog kalibra", navodi se u saopštenju.

Osim toga, dodaje se u saopštenju, srodnik povrijeđenog lica je prijavio i da je u kući pronašao dvije pištoljske čaure i tragove krvi.

O navedenom događaju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja i identifikacije počinilaca koju su oštećenom nanijeli povrede.

"Policija je nakon niza preduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti identifikovala lice S.P. (35) iz Nikšića, nakon čega je po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Nikšiću 17. septembra izvršen pretres na više lokacija. Nikšićka policija u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzima dalje neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaženja izvršioca, a o čemu će javnost biti blagovremeno informisana", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: