Budva: U objektima i vozilima turskih državljana pronađeno oružje i municija

"Prilikom pretresa pronađene su dozvole za predmetno oružje izdate u filijali Ministarstva unutrašnjih poslova u Budvi", saopšteno je iz Uprave policije.

51893 pregleda 894 reakcija 86 komentar(a)
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje i municija, Foto: Uprava policije

Budvanska policija je danas postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru izvršila pretres dva vozila i tri objekta koje koriste sedam državljana Turske u mjestu Markovići i pronašla tri puške i dva pištolja, 1.411 komada pištoljske i 297 komada puščane municije, kao i samostrel, saopšteno je iz Uprave policije.

municija i oružje u Budvi
foto: Uprava policije

Kazali su da je uz saglasnost postupajućeg tužioca pronađeno oružje i municija privremeno oduzeti i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

municija i oružje u Budvi
foto: Uprava policije

"Takođe, u komunikaciji sa tužilaštvom, biće sprovedene mjere i radnje iz tužilačko policijske nadležnosti, u cilju provjere načina dobijanja dozvola za držanje i nošenje oružja koja posjeduju ova lica, odnosno poštovanja zakonskih procedura prilikom njihovih izdavanja. Prilikom pretresa pronađene su dozvole za predmetno oružje izdate u filijali Ministarstva unutrašnjih poslova u Budvi", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: